Rólam

Minden válasz bennünk rejlik.
Támogatlak, hogy megtaláld és felszínre hozd a saját válaszaidat.

Cserhalmi Ágnes pszichológus, coach

Cserhalmi Ági vagyok, okleveles pszichológus, coach, képzésben levő sémakonzultáns jelölt. Azoknak segítek, akik szeretnének önazonos, tartalmas, harmonikus életet élni, minőségi emberi kapcsolatokat építeni, szakmai célokat megvalósítani.

Azért választottam ezt a hivatást, mert inspiráló és egyben megtisztelő számomra a klienseket kísérni azon az úton, amin nyitnak saját magukra, közel merészkednek az érzéseikhez, nehéz helyzeteikhez, emberi kapcsolataikhoz, konfliktusaikhoz, életproblémáikhoz. Ilyenkor szakmai kompetenciáimra, tudásomra és tapasztalataimra alapozva elfogadok, támogatok, jelen vagyok, felkutatok, informálok, korrigálok, erőt adok, együttérzek. Mindezt azért, hogy a hozzám fordulók megtalálják a válaszaikat a saját kérdéseikre, valamint az ehhez szükséges erőforrásaikat az életük különböző területein.

Tapasztalataim szerint a kliensek legnagyobb revelációja az, amikor felvállalva sebezhetőségüket, felismerve saját érzéseiket, vágyaikat és legjobb érdekeiket, felfedezik magukban a válaszaikat, saját valódi megoldásaikat. Mert a valódi válaszok tényleg bennünk vannak. Mindenkiben benne van a maga saját válasza az ő egyedi életproblémájára, életfeladatára. Ezeknek a válaszoknak a megszületésében segítek.

Pszichológus diplomámat a Debreceni Egyetemen szereztem interperszonális és interkulturális pszichológia specializáción, kiváló minősítéssel.
Az emberi lélek és a kapcsolatok iránti érdeklődésem, tapintatos segítő attitűdöm korán kitűnt, azonban hosszú és izgalmas út vezetett oda, hogy hivatásommá váljon az empatikus törődés és a szakszerű segítés.

Egy kis faluban születtem, és a gyerekkorom egy részét itt töltöttem nagy szabadságban, változatos gyerektársasággal, termálvizes stranddal, háziállatokkal. Kilenc éves koromban a közeli városba költöztünk, ahol a matematika iránti kiemelt érdeklődésem kísért egészen tizenhét éves koromig, amikor egy büntető bírósági tárgyalás nézőjeként körvonalazódott bennem a jogi pálya mint az igazság és a segítés egyesített lehetősége.

Mire summa cum laude minősítéssel elvégeztem a jogi egyetemet, már párhuzamosan gazdasági tanulmányokat folytattam, mert hiányzott a matematikai logikai gondolkodás, és az első munkahelyemet is olyan szempont mentén választottam, hogy ott a jog és gazdaság határterületén, azok ötvözésével dolgozhattam, inspiráló emberi és szakmai környezetben.

A családalapítás és a gyermekem megszületése fordulópontot jelentett: nagyon élveztem, hogy minden készségemet és képességemet használhattam a gyerekemmel való együttlét és a gyermeknevelés során, egyúttal a szülői szerepem világított rá az önfejlesztés, önismeret-bővítés szükségességére. Hosszas keresés után ekkor indultam el tudatosan azon az önismereti utamon, amely során megtapasztaltam, hogy a gyengeségeimmel, félelmeimmel való szembenézés hogyan szolgálhat engem, hogyan írhatom át az addig akadályt jelentő működésmintáimat, és hogyan válhat erőforrássá számomra a múltam és a jelenem. Ezért tapasztalatból is ismerem, milyen ezt az önismereti utat bejárni, folyamatosan gazdagodni, erősödni általa, és itt láttam az első példákat arra is, milyen a jó segítő.

Amikor visszatértem a munkába, lehetőségem nyílt egy újonnan induló üzletág – amely ezt követően pár év alatt önálló céggé alakult – kulcsszereplőjeként a tudásmenedzselés mellett a humánerőforrás- menedzsment felépítésében is részt venni, ahol szakmai múltamból és érdeklődésemből fakadóan a képzés-fejlesztésért felelős vezető lettem. A teljesítménymenedzsment mellett a szervezetben nagy hangsúlyt fektettem az önismereti képzések és a vezetői készségfejlesztés rendszerének kialakítására, valamint a stresszcsökkentésre, az idő- és energia menedzsmentre, a kommunikációs készségek fejlesztésére, a vállalati kultúra formálására. Amikor kilenc évvel később külföldre költözés okán elköszöntem a cégtől, az egykori huszonegynéhány alkalmazottat számláló üzletág már ötszáznál is több munkavállalót alkalmazó cégként működött.

Pszichológiai tanulmányaimat a humán területen folytatott komplex szakmai munkám mellett kezdtem meg. Mivel addigra már a munka- és szervezetpszichológia a céges mindennapjaim részét képezte és a mélyére ástam, egyetemi tanulmányaim során más specializáció felé vettem az irányt, az interperszonális és interkulturális pszichológiában mélyedtem el, amely mind az akkori és későbbi nemzetközi környezet, mind az emberi kapcsolatok iránti érdeklődésem szempontjából fontosnak bizonyult.

Cserhalmi Ágnes pszichológus, coach

Az egyetemi évek során leginkább a munka-magánélet egyensúlya, a vezetői kommunikáció, a pozitív sémák, a reggeliség-estiség, a pandémiás időszak pszichés hatásai és összefüggései, a nemi szerepek, sztereotípiák, párkapcsolati bántalmazás témáit kutattam.

Pszichológus diplomám mellett az ICF (Nemzetközi Coach Szövetség) által akkreditált képzések során coach végzettséget szereztem. A hozzám forduló coaching klienseket a coaching változatos eszközeivel támogatom céljaik elérésében.

Emellett a sématerápia módszerében képződöm az ISST (Nemzetközi Sématerápiás Egyesület) által akkreditált képzések során. A sématerápia standard moduljai mellett a gyermekek és serdülők sématerápiájában és a csoport sématerápiában is képződöm. A pszichológiai konzultációs üléseken a sématerápia módszerével dolgozom. Jelenleg képzésben levő sémakonzultáns jelöltként szupervízió mellett támogatom a pszichológiai konzultációban hozzám fordulókat a sématerápia módszerével. Tagja vagyok a Magyar Sématerápiás Egyesületnek.

A szabadidőmet szeretem aktívan tölteni: kerékpározom, kirándulok, úszom, utazom a családtagjaimmal, egyedül vagy barátokkal, és egy aktív kutya gazdája vagyok 🙂

Szakmai önéletrajzomért kattints a linkre!

Dolgozzunk együtt!

Ha már érzed, hogy segítségre van szükséged, de még nem tudod merre indulj,

akkor is bátran jelentkezz az INGYENES felfedező beszélgetésre!

A weboldalt készítette: RezedaStúdió

További tartalmakért kövess!