Pszichológiai tanácsadás

A pszichológiai konzultációt szívből ajánlom azoknak, akik önmaguk vagy kapcsolataik mélyebb megértését, önbecsülésük, önmegvalósításuk, lelki egészségük magasabb szintjét szeretnék elérni, illetve tudatosabbá szeretnének válni bizonyos kérdésekben, például a gyermeknevelés vagy az egészséges párkapcsolati működés vonatkozásában.

A pszichológia konzultáció a hozott problémától függően lehet néhány alkalmas vagy hosszabb folyamat. A konzultációk során biztonságos környezetet biztosítok, ahol szabadon kifejezheted az érzéseidet, gondolataidat, problémáidat, és ahol ítélkezésmentes, értő figyelmemmel és empátiámmal, változatos eszközökkel kísérlek az önismeret és a személyes fejlődés útján.

A pszichológiai konzultáció magában foglalja a pszichoedukációt. Erre kerülhet sor, például, ha információra van szükséged gyermekneveléssel vagy az emberi pszichés működéssel kapcsolatban, vagy arra vonatkozóan, hogy egy párkapcsolatban, családban hol vannak az egészséges határok, mi tekinthető bántalmazó viselkedésnek, stb.

A konzultációs üléseken a személyiség, a jelen és a múlt mélyebb rétegeit érintve az érzésekkel, a működésmódokkal, a hiedelmekkel, az érzelmi és kapcsolati mintázattal, személyiség- és párkapcsolati dinamikákkal dolgozunk. Azért szükséges a múltat feldolgozni, feloldani, hogy a jelen működéseit kielégítőbbé, örömtelibbé, boldogabbá tegyük.

A pszichológiai konzultációs folyamat során abban támogatlak, hogy megértsd és kezelni tudd az érzelmi, gondolati és viselkedésbeli kihívásokat az életedben. A konzultáció során együtt dolgozunk azon, hogy kialakítsd és alkalmazd a saját erőforrásaidat és képességeidet a problémáid megoldására. A konzultációk során a sématerápia módszerével dolgozom.

A sématerápia Jeffrey E. Young és munkatársai által kidolgozott, bizonyítékokon alapuló, integratív terápiás módszer, amely a kognitív viselkedésterápia, a kötődéselmélet, a pszichodinamikus tárgykapcsolat-elméletek, az én-állapotok elméletének és a Gestalt-terápia elméletének egyes elemeit integrálja. Technikailag viselkedésterápiás, kognitív terápiás, élményalapú (imaginatív, dramatikus) technikákat ölel fel, és nagy hangsúlyt helyez a terápiás kapcsolatra, valamint a tudatosság-növelésre, a pszichoedukációra is.

Ezzel az integratív szemléletű terápiás módszerrel segítek neked felfedezni, tudatosítani és megváltoztatni a negatív gondolati és érzelmi mintázataidat, a korlátozó hiedelmeidet, és helyettük pozitívabb és egészségesebb gondolkodási és viselkedésbeli mintázatokat kialakítani.

A konzultációs folyamat hatására személyes fejlődésre, mélyebb önismeretre tehetsz szert, jobban ráláthatsz a kapcsolataidra, javulhat az önértékelésed, a kommunikációd, a stresszkezelésed, a problémamegoldó képességed, az érzelemszabályozásod, az életminőséged, könnyebben birkózhatsz meg a változásokkal és az élet nehézségeivel, megerősítheted az önbizalmadat és a mentális jóllétedet.

Ha szeretnél többet megtudni a pszichológiai konzultációról, és arról, hogyan lehet a segítségedre, vedd fel velem a kapcsolatot. Örömmel segítelek a személyes fejlődésedben.

„Nekem nagyon sokat jelentett, hogy Ágival elfogadó közegben és biztonságban éreztem magam. Segített, hogy más megvilágításból tudjak rátekinteni azokra a körülményeimre, amelyek közt felnőttem, valamint a jelenre is. Általa lettek szavaim bizonyos jelenségekre, például, az is tudatosult bennem, hogy a szóbeli bántalmazás is bántalmazás. Mindig a tiszta segítő szándékot éreztem a részéről. A közös munkánk segített abban is, hogy megtaláljam a további fejlődéshez vezető utamat.”

Tünde

Dolgozzunk együtt!

Ha már érzed, hogy segítségre van szükséged,de még nem tudod merre indulj,

akkor is bátran jelentkezzaz INGYENES felfedező beszélgetésre!

A weboldalt készítette: RezedaStúdió

További tartalmakért kövess!